Ma elkészült egy egyszerű de ötletes adatrögzítő táblázat az egyik kedves Ügyfél számára. Ezzel gyorsabban tudja rögzíteni a kézinyugtatömbös partnereit, melyeknél szükséges külön rögzíteni a nyugtákat. RLB könyvelőprogrammal működik

Egyből kétféle tábláza tkészült. Az egyik, ahol csak nem minden nap van nyugta kibocsátás. A rögzítés gyorsasága miatt úgy lett kialakítva a program, hogy a dátumból csak 3 vagy 4 karaktert kelljen begépelni, és a program kiegészíti a megfelelő formátumú dátumot. A nyugta sorszámát automatikusan tölti ki amint beírunk egy értéket az összeg mezőbe. A nyugta sorszámának betűjét és a kezdő sorszámot tömbönként egyszer kell megadni. A leütések számét kb 30-50%-kal lehet csökkenteni. Ez időben akár kétszeres rögzítési sebességet is jelenthet.

RLB GyorsNyugta KEVES

A hatékony feldolgozáshoz egyszer meg kell adni az alapvető kontírozási beállításokat és egyéb paramétereket. Az algoritmus külön kezeli a különböző áfás tételeket. Tömbönként lehet változtatni az ÁFA külcson és a kapcsolódó BEVSOR és AKOD paramétereken.

RLB GyorsNyugta KEVES beallitasok

 

Vannak olyan esetek is, amikor naponta sok nyugta kerül kiállításra. Ezeknek a partnereknek készült a másik táblázat. Itt még jobbanegyszerűsítettük az adatbevitelt, mindössze az összegeket kell beírni, és ha a dátum változik, egy billenytű, vagy egy klikk az egérrel. Ennél a változatnál a billyenytű leütések száma 50-75%-kal csökken. Nem csak sebességben jelentősen hatékonyabb, hanem ergonómiailag is jobb így dolgozni.

RLB GyorsNyugta SOK

A beállítások is nagyon hasonlóak, a dátumkezelés az egyetlen másképp működő megoldás, illetve az extra funkcionalitást biztosító macro-k, melyeket gyorsbillentyűvel vagy a képen is látható + és- jelügombokkal lehet léptetni.

RLB GyorsNyugta SOK beallitasok

Ha Te is szeretnéd a saját munkádat és kollégáid feladatait hatékonyabbá és könnyebbé tenni, keress bátran.