A konvertálóprogramok használatakor előfordul, hogy hibaüzenetet kapsz valamiért. Ebből vannak olyanok, amik típushibák és nagyon könnyen orvosolhatók. Kérlek olvasd végig ezt a cikket, és ha ezek után sem találtál megoldást a problémádra, akkor írj nekem emailt.

Az emailhez csatold a képernyőképet (PrintScreen gomb, vagy PrtSc gomb, jellemzően az Insert vagy Delete gomb mellett van a billentyűzeten) és írd meg, mit próbáltál csinálni éppen akkor, amikor hibaüzenetet kaptál. Az emailnek mindig legyen tárgya, mely leírja a problémát pár szóban. Ez nagyban megkönnyíti nekem a rendszerezést. Előre is köszönöm.

Az eddigi felhasználók visszajelzéseit csokorba szedtem, és összeraktam belőle egy gyakori kérdések cikket, hogy a típuskérdésekre könnyen választ találjatok.

Régi adósságomat törlesztettem most, az RLB BANKSZÁMLAKONVERTÁLÓ bemutató videóját megcsináltam és közzétettem.
Van még néhány képernyőkép és egy prezentáció ami elmagyarázza a konvertáló algoritmus működését. Itt találsz egy online prezentációt is.
Le is tölthetes a saját gépedre: PPSX kiterjesztés automatikusan indul, a PPTX megnyitás után diavetítés parancsra indul.

Ma elkészült egy egyszerű de ötletes adatrögzítő táblázat az egyik kedves Ügyfél számára. Ezzel gyorsabban tudja rögzíteni a kézinyugtatömbös partnereit, melyeknél szükséges külön rögzíteni a nyugtákat. RLB könyvelőprogrammal működik

{BreezingForms : excelgurukontakt}

Az ExcelGuru Bankkonvertáló v41 jelentős újításokat hozott a korábbi verzióhoz képes. Bár a két programváltozat megjelenése hasonló, a működéi elv más. Összességében elmondható, hogy a v41-es verzió sokkal letisztultabb, egyszerűbb és kényelmesebb használatot tesz lehetővé. Kiegészült a KONTÍR MÁGUS funkció már összegekre is párosít és a továbbfejlesztett számlakezelő panelnél menet közben lehet összegre keresni és céget váltani, valamint bármikor meg lehet állítani a feldolgozást. Az v41 verzió közvetlenül csatlakozik az RLB adatfile-okhoz, egy gombnyomásra beolvas mindent.

A program funkcióinak leírása megtalálható az adott fájl-ban az OLVASSEL lapon. Ott is választ találsz sok kérdésedre. Itt most végigmegyünk a használatán lépésről-lépésre.

ELŐKÉSZÜLETEK

Hibajelenség: RLB beolvasáskor megáll egy sornál és nem olvas tovább

Adatszerkezettihiba van a háttérben. Legtöbbször az potosvessző és az idézőjel okozza. A Bankkonvertáló EXPORT lapjára menj rá, keresd meg az esetlegesen benne maradt pontosvesszőket és idézőjeleket és manuálisan töröld ezeket. Ezt megtehetd úgy is, hogy CTRL + H (csere) s az adott karaktereket üresre cseréled.

Hibajelenség: Ru-time error '13' - Type mismatch szöveg jelenik meg egy felugró ablakban

Az ExcelGuru Bankkonvertáló V39 jelentős újításokat hozott a V37 verzióhoz képes. Bár a két programváltozat megjelenése hasonló, a működéi elv más. Összességében elmondható, hogy a V39-es verzió sokkal kényelmesebb használatot tesz lehetővé elsősorban a KONTÍR MÁGUS funkciónak és a továbbfejlesztett számlakezelő panelnek köszönhetően.

A program funkcióinak leírása megtalálható az adott fájl-ban az OLVASSEL lapon. Ott is választ találsz sok kérdésedre. Itt most végigmegyünk a használatán lépésről-lépésre.

ELŐKÉSZÜLETEK

Az RLB Bankszámlakivonat konvertálóját megismerheted ebből a videóból is. Kattints a kékkel írt soron:

BEMUTATÓ VIDEÓ: RLB BANKSZÁMLAKONVERTÁLÓ

Szolgálati közlemény: A DUNA TAKARÉKhoz sikerült "hagyományos" konvertálót készíteni. Valamint elkészült a 3A Takaréknak is a különkonvertálója.

Úgy tűnik a Takarékok egy részének a kivonata is feldolgozható lesz. Itt a PDF kivonatokból kell kiindulnunk. De nem álom többé a kivonatok automatikus feldolgozása néhány egyszerű lépésben.

Az RLB könyvelőprogram esetében az többféle lehetőség létezik az adatok beimportálására, azonban mindegyik módzser másra való. Ez a cikk röviden bemutatja a lehetőségeket és pár dologra felhívja a figyelmet.

Mindenki szereti automatizálni a munkáját. Én a Te munkádat szeretném automatizálni. Az általam készített algoritmusokkal bankszámla adatokat tudsz beemelni RLB-be. Kényelmesebb, gyorsabb, egyszerűbb, nincs elütés. Havi 1000Ft-ért megtakaríthatsz magadnak 5-10 órányi munkaidőt. Vagy akár többet is.

Ez az első közös projectem a Billcityvel. A Billcity számlázójához készítettem egy tömeges számlaimport megoldást. Szokás szerint excelben fut, macrokat használ. A lényege, hogy nagyon gyorsan kiállíthatod vele havi számláidat akkor is, ha változnak rajta a tételek vagy a mennyiségek.
Kifejezetten ideális könyvelőknek, bérszámfejtőknek, adótanácsadóknak, ügyvédeknek és minden olyan szolgáltatónak, akinek viszonylag állandó ügyfélkörnek kell rendszeresen számlázni, de változó mennyiséget és más tételeket kell számlázni. A számlakészítés partnerenként és cikkenként ki és bekapcsolható, ez igen hasznos, ha esetleg egyes tételeket nem minden hónapban akarsz kiszámlázni (pl zárás).

Sokat használjuk az egeret, pedig többen nem szeretünk egeret használni. Praktikus, ugyanakkor eléggé elfárad tőle a kéz. Ráadásul a legtöbben a "lapos" egeret használjuk, ami nem jó a csuklónak és az ujjaknak. Ha már sokat fogod az egeret, érdemes a vertikális egeret kipróbálni. Addig is, adok pár billentyűkombináció tippet az egérhasználat kiváltására. Elsőként a funkcióbillentyűket vesszem sorra.

A dátum egy olyan adat, amivel a könyvelő nap mint nap találkozik. Kb ezerszer. Sokszor pedig Excelben nézünk dátumot. És nem értjük miért nem úgy néz ki az a dátum ahogy szeretnénk... Most lehull a lepel.