Ez az első közös projectem a Billcityvel. A Billcity számlázójához készítettem egy tömeges számlaimport megoldást. Szokás szerint excelben fut, macrokat használ. A lényege, hogy nagyon gyorsan kiállíthatod vele havi számláidat akkor is, ha változnak rajta a tételek vagy a mennyiségek.
Kifejezetten ideális könyvelőknek, bérszámfejtőknek, adótanácsadóknak, ügyvédeknek és minden olyan szolgáltatónak, akinek viszonylag állandó ügyfélkörnek kell rendszeresen számlázni, de változó mennyiséget és más tételeket kell számlázni. A számlakészítés partnerenként és cikkenként ki és bekapcsolható, ez igen hasznos, ha esetleg egyes tételeket nem minden hónapban akarsz kiszámlázni (pl zárás).

Sokat használjuk az egeret, pedig többen nem szeretünk egeret használni. Praktikus, ugyanakkor eléggé elfárad tőle a kéz. Ráadásul a legtöbben a "lapos" egeret használjuk, ami nem jó a csuklónak és az ujjaknak. Ha már sokat fogod az egeret, érdemes a vertikális egeret kipróbálni. Addig is, adok pár billentyűkombináció tippet az egérhasználat kiváltására. Elsőként a funkcióbillentyűket vesszem sorra.

A dátum egy olyan adat, amivel a könyvelő nap mint nap találkozik. Kb ezerszer. Sokszor pedig Excelben nézünk dátumot. És nem értjük miért nem úgy néz ki az a dátum ahogy szeretnénk... Most lehull a lepel.