A vevő szuperkonvertáló alkalmas arra, hogy hogy a könyvelt ügyfél vevőszámláit tétéel szinten automatikusan alábontsa, munkaszámokhoz vagy költséghelyekhez rendelje. Nagyon részletesen paraméterezhető, hogy mi szerint bontsa alá a tételeket, terméknévben szereplő kulcsszó, partnernév vagy abban szereplő kulcsszó, fizetési mód, áfakód, bizonylat tömb, és ezek kombinációja.

Az ExcelGuru Bankkonvertáló v41 jelentős újításokat hozott a korábbi verzióhoz képes. Bár a két programváltozat megjelenése hasonló, a működéi elv más. Összességében elmondható, hogy a v41-es verzió sokkal letisztultabb, egyszerűbb és kényelmesebb használatot tesz lehetővé. Kiegészült a KONTÍR MÁGUS funkció már összegekre is párosít és a továbbfejlesztett számlakezelő panelnél menet közben lehet összegre keresni és céget váltani, valamint bármikor meg lehet állítani a feldolgozást. Az v41 verzió közvetlenül csatlakozik az RLB adatfile-okhoz, egy gombnyomásra beolvas mindent.

A program funkcióinak leírása megtalálható az adott fájl-ban az OLVASSEL lapon. Ott is választ találsz sok kérdésedre. Itt most végigmegyünk a használatán lépésről-lépésre.

ELŐKÉSZÜLETEK

Hibajelenség: RLB beolvasáskor megáll egy sornál és nem olvas tovább

Adatszerkezettihiba van a háttérben. Legtöbbször az potosvessző és az idézőjel okozza. A Bankkonvertáló EXPORT lapjára menj rá, keresd meg az esetlegesen benne maradt pontosvesszőket és idézőjeleket és manuálisan töröld ezeket. Ezt megtehetd úgy is, hogy CTRL + H (csere) s az adott karaktereket üresre cseréled.

Hibajelenség: Ru-time error '13' - Type mismatch szöveg jelenik meg egy felugró ablakban

Az ExcelGuru Bankkonvertáló V39 jelentős újításokat hozott a V37 verzióhoz képes. Bár a két programváltozat megjelenése hasonló, a működéi elv más. Összességében elmondható, hogy a V39-es verzió sokkal kényelmesebb használatot tesz lehetővé elsősorban a KONTÍR MÁGUS funkciónak és a továbbfejlesztett számlakezelő panelnek köszönhetően.

A program funkcióinak leírása megtalálható az adott fájl-ban az OLVASSEL lapon. Ott is választ találsz sok kérdésedre. Itt most végigmegyünk a használatán lépésről-lépésre.

ELŐKÉSZÜLETEK

Az RLB Bankszámlakivonat konvertálóját megismerheted ebből a videóból is. Kattints a kékkel írt soron:

BEMUTATÓ VIDEÓ: RLB BANKSZÁMLAKONVERTÁLÓ

Szolgálati közlemény: A DUNA TAKARÉKhoz sikerült "hagyományos" konvertálót készíteni. Valamint elkészült a 3A Takaréknak is a különkonvertálója.

Úgy tűnik a Takarékok egy részének a kivonata is feldolgozható lesz. Itt a PDF kivonatokból kell kiindulnunk. De nem álom többé a kivonatok automatikus feldolgozása néhány egyszerű lépésben.

Az RLB könyvelőprogram esetében az többféle lehetőség létezik az adatok beimportálására, azonban mindegyik módzser másra való. Ez a cikk röviden bemutatja a lehetőségeket és pár dologra felhívja a figyelmet.

Mindenki szereti automatizálni a munkáját. Én a Te munkádat szeretném automatizálni. Az általam készített algoritmusokkal bankszámla adatokat tudsz beemelni RLB-be. Kényelmesebb, gyorsabb, egyszerűbb, nincs elütés. Havi 1000Ft-ért megtakaríthatsz magadnak 5-10 órányi munkaidőt. Vagy akár többet is.