Mindenki szereti automatizálni a munkáját. Én a Te munkádat szeretném automatizálni. Az általam készített algoritmusokkal bankszámla adatokat tudsz beemelni RLB-be. Kényelmesebb, gyorsabb, egyszerűbb, nincs elütés. Havi 1000Ft-ért megtakaríthatsz magadnak 5-10 órányi munkaidőt. Vagy akár többet is.

TRANZAKCIÓTÖRTÉNET FILE

Minden banknak eltérő adatszerkezete van, ezért minden bankhoz külön adatkonvertáló file-t készítek. Egy kivétel van, az OTP bank, mert ott kétféle adatszerkezet létezik, egy EBIZ és egy hagyomásnyos. Mindkettőre van megoldásom.

Az általam készített algoritmusok a elektronikusan letöltött BANKSZÁMLA TRANZAKCIÓTÖRTÉNETEK lementett file-jait használják. A partneredet megkéred, hogy havonta/negyedévente/évente egyszer töltse le a banszámla tranzakciókat és küldje el Neked emailen vagy töltse fel a google drive-odra vagy dropbox fiókodba.

Az standard adatformátumok jól kezelhetőek. XLS, XLSX, CSV, DBF, XML jól kezelhető. Legegyszerűbb a CSV és az XLS. mindkettőt beolvassa az Microsoft Excel, az OpenOfficeCalc és a Google Táblázatok is. Az én konvertló algorimusaim Excel-hez készültek és macrokat használnak. Az OpenOffice-ban be lehet kapcsolni az visual basic macro-k futtatását, nem 100%-ig kompatibilis, de pár óra alatt átalakítható. Ha kellő számú igény lesz rá, nekikezdek.

Némely bankok adatszerkezete igencsak hasonlít egymáshoz, míg mások nagyon eltérőek. Ennek az az eredménye, hogy köyvelőprogramokkal ritkán kompatibilisek a banki file-ok. Az általam készített konvertálók áthidalják ezt a problémát, és az egyedi banki adatszerkezetet RLB kompatibilis formába hozzák, és a KETTŐS KONVERTÁLÓVAL be lehet olvasni RLB-be. Fontos, hogy mindenbankhoz a saját konvertálóját kell használni, mert más bank adatait nem jól alakítja át, nem lesz jó az RLB importáláshoz ha más bank bankhohz való onvertálóval próbálkozunk.

BANKOK

Jelenleg az alábbi bankokhoz tudok adatkonvertáló algoritmust adni:

  • Budapest Bank
  • CIB Bank (nagy küzdelem árán)
  • ERSTE Bank
  • K&H Bank
  • Magnet Bank
  • MKB Bank
  • OTP Bank és OTP EBIZ
  • Raiffeisen
  • Unicredit

    A Takarékszövetkezet nem hiszem, hogy összejön. A Gránit, Volksbank, Sberbank és Sopron bank kiderül nemsoká... Külföldi bankokkal még nem próbálkoztam, de gyanítom, hogy pár szlovák bank is bekerülhet a képbe.

Egyenlőre forintban dolgozunk, de ha lesz igény EUR megoldásra, annak is nekilátok.

ELŐKÉSZÜLETEK

Ha az én algoritmusomat használod, fontos, hogy a macro-k engedélyezve legyenek.

Legyen a gépeden KETKONV (KETTŐS KONVERTÁLÓ) program az RLB-től.

Mindegyik konvertáló hasonló elven működik. A működését külön cikkben mutatom be. A Beállítások lapok némi eltérést mutathatnak, de ezek nem jelentősek, a használatban nem jelentenek különbséget. Ebben a cikkben nem részletezem a működést, de itt van belinkelve egy vizuális útmutató.

ONLINE PREZENTÁCIÓ - Google Drive-ról

Itt eltöltheted a prezentációt Microsoft formátumban:

RLB BANKSZÁMLAFELDOLGOZAS - PPTX

RLB BANSZÁMLAFELDOLGOZÁS - PPSX

INGYENES DEMO

Bármelyik bankszámlakonvertálót ki lehet próbálni ingyenesen. Ehhez kérlek írj egy emilt nekem (gabor pont tamas kukac mastermindclub pont hu) vagy keress rám a facebook-on valamelyik könyvelős csoportban. Ezen a linken is megtalálsz: facebook.com/gabortamas1108.

ÁRAK

Ha tetszik a bankszámlakivonat feldolgozó program, akkor 1000Ft/hó díjért lehet használni a programot. Nincs megkötve hány parnerhez használod, nincs megkötve, hogy a könyvelőirodában hányan használjátok. Nincsenek tételenkénti költségek és nincsenek rejtett költségek. Kisadózó egyéni vállalkozó vagyok mindenről számlát adok (Billcity elektronikus számla).

Ha egyedi megoldást szeretnél, hogy még gyorsabb legyen a munkád, 5000Ft/óra áron készítek egyedi algoritmusokat.

EGYÉB KONVERTÁLÓK

Vannak egyéb érdekes és hasznos dolgaim is RLB-hez. És persze egyébrendszerekhez is készítek algoritmusokat. Kérdezz bátran.

  • Bankszámla feldolozáson kívül vannak még más hasznos dolgaim is:
  • Pénztárgépszalag feldolgozó táblázat (fele-harmada idő alatt kész vagy)
  • Gyorsnyugtatömb feldolgozó (akár negyedannyi leütés kell...)
  • Egyszeres könyveléshez sokfunkciós betöltő (gyors, egyszerűen kezelhető)
  • Pénztárak összevezetése, egyszeri adatbevitellel
  • MOSS jelentések országonkénti összesítéssel

.