Hibajelenség: RLB beolvasáskor megáll egy sornál és nem olvas tovább

Adatszerkezettihiba van a háttérben. Legtöbbször az potosvessző és az idézőjel okozza. A Bankkonvertáló EXPORT lapjára menj rá, keresd meg az esetlegesen benne maradt pontosvesszőket és idézőjeleket és manuálisan töröld ezeket. Ezt megtehetd úgy is, hogy CTRL + H (csere) s az adott karaktereket üresre cseréled.

Hibajelenség: Ru-time error '13' - Type mismatch szöveg jelenik meg egy felugró ablakban

 

CIB és RAIFFEISEN bank esetén ennek az oka az, hogy lett egy újfajtatranzakció elnevezés a kivonaton, vagy átírták valamelyiket pl volt már olyan, hogy "Készpénz befizetés" helyett "Készpénzzbefizetése" lett a tranzakció típsu megnevezése. Sajnos ez az 1 db E berű bekavar rendesen. A beállítások lapon a KÖZLEMÉNY MÁTRIXban kell változtatni, vagy kijavítani a meglévőt, vagy felvinni egy új sorba. CSak a sárgákba szabad írni. Ha nemmegy, keress meg, segítek.

Egyes bankoknál akkor fordul elő a hiba ha a dátum formátuma nem 2019.12.31, vanem vagy kötőjeles, vagy nincs benne pont. A képletezésen kell változtatni, kérlek vedd fel velem a kapcsolatot ha ilyet tapasztalsz.

Más bankoknál jellemzően akkor jön elő ez a hiba, ha véletlenül kitöröltél egy sort és "elmásztak" a képletek. Vedd elő az eredeti file-t, amit küldtem, másold át a beállításokat, és használd azt tovább.

Hibajelenség: Adatok importálása során nem stimmel a főkönyv összege.

Valamikor a számlakezelő panelen elütöttél valamit, és emiatt másik összeg került be az RLB-be. Sajnos ha már beemelted a számlákat,kézzel kell megkeresni melyik sor mászott el. A Bankkonvertáló V39 EXPORT lapján ott vannak az adatsorok, lehet ott egyszerűbb keresni.

Hibajelenség: A számlakezelő panel nem hozza fel a szállítókat, nem párosítja a szállítókat vagy rossz előjellel hozza a szállítókat.

A pénzügyinyilvántartás mentésekor nem lett bepipálva jobb felül, hogy szállítók negatív előjellel kerüljenek a listába.

Hibajelenség: Nagyon lassú a feldolgozás, rengeteg vevő-szállítót tétel került a listába.

A pénzügyi nyilvántartás nem lett leszűkítve a rendezetlen tételekre, így nagyon sok vevő szállító tétel került a listába, és ezért lassú a feldolgozás, túl sok tétel között kell keresgélnie az algoritmusnak.

Hibajelenség: STM (Electra) Takarék vagy BB vagyCIB esetében nem működik a partnerpárosítás funkció.
Ezeknek a bankoknak többféle mentési lehetőségük van. Valószínáleg nem a megfelelőt küldte el az ügyfeled. CIB és BB: 2 féle konvertáló van, kérd el a másikat is, hátha azzal jó lesz. STM, Takarék: Lehet, hogy a netbank/bank terminál felületen TXT mentés néven szerepel, de .STM kiterjesztéssel kerülnek mentésre a file-ok. Az MT940-es formátumot másik konvertáló dolgozza fel, nem az STM.